[vc_row][vc_column][vc_column_text]آذرقلم: «فطیر سنتی بستان آباد» که از آن به عنوان یکی از سوغاتی های پرطرفدار آذربایجان یاد می شود در شهرستانی به همین نام تولید و عرضه می ود. به عبارت دیگر این نوع نان سنتی به برند این شهرستان تبدیل شده است. مثل: خشکبار شبستر، گردوی آذرشهر، سیب مرند و انگور ملکان و آلبالو تسوج!
به گزارش آذرقلم، این نان، با آرد مخصوص و طریقه پختی متفاوت تهیه و عرضه می شود و به عنوان سوغات بستان آباد به ثبت ملی نیز رسیده است از این رو در نقاط مختلف کشور علاقهمندان و مشتریان مخصوص خود را دارد.
از مواد به کار رفته در تهیه این فطیر می توان به آرد، نمک، زنجبیل و خمیر مایه و روغن اشاره کرد. اکثرا در پخت های خانگی از «ساری یاغ» یا همان روغن حیوانی مخصوص استفاده می کنند که طعم خاص و ویژه ای به فطیر می دهد.
در حال حاضر بیش از ۸۰ واحد پخت و توزیع فطیر سنتی در بستان آباد فعالیت می کنند که اکثر این واحدها در خیابان مطهری دایر هستند و این امر باعث شده این خیابان دربین شهروندان و مسافران به نام (فطیرچیلر خیابانی) مشهور شود. این واحدها برای نزدیک به ۵۰۰ نفر اشتغالزایی کرده اند .
روزانه به صورت میانگین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار عدد فطیر در این واحدها پخت و به شهروندان بویژه مسافران ارائه می شود.
قدمت دقیق «فطیر سنتی بستان آباد» که همیشه مورد استقبال شهروندان و مسافران قرار گرفته چندان مشخص نیست اما آنچه مشخص است در زمان های قدیم در منازل و توسط کدبانوها بصورت سنتی پخت می شد و به دنبال استقبال مردم، ۳۵ سال است که بصورت صنعتی و در واحدهای پخت اختصاصی تهیه می شود.
البته با شیوع ویروس کرونا و کاهش چشمگیر مسافران، واحدهای پخت و توزیع این سوغاتی خوش طعم و پرطرفدار متحمل خسارات زیادی شده اند تا جایی که برخی از این واحدها اقدام به جمع آوری واحد خود کرده اند. گزارش مصور پیوسته خبرنگار آذرقلم از این سوغاتی را ببینید:
گزارش تصویری از : محمدرضا حاتمی