• درباره ما
  • تبلیغات
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس با ما
پایگاه خبری آذرقلم
  • صفحه اصلی
  • سیاست
  • فرهنگی
  • ورزش
  • گزارش تصویری
  • شهرستانها
  • شهری
  • دریاچه ارومیه
  • آگهی ها
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • سیاست
  • فرهنگی
  • ورزش
  • گزارش تصویری
  • شهرستانها
  • شهری
  • دریاچه ارومیه
  • آگهی ها
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
پایگاه خبری آذرقلم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • اخبار
صفحه اصلی اخبار اصلی

کاهش 59 سانتی متری تراز دریاچه ارومیه/ ستاد احیا هیچ دستاوردی نداشته است

توسط admin
۲۵ تیر ۱۴۰۱
0 0
A A
0
Print This Post
عیسی کلانتری:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]آذرقلم: سطح آب در دریاچه ارومیه هر روز کمتر شده و امروز این دریاچه رو به خشکی کامل می رود. مجید دستگاهی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در تاریخ 25 خرداد امسال خبر داد که « دریاچه ارومیه ۲ میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب آب دارد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۴ میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب بود.» حجت جباری معاون محیط زیست آذربایجان غربی هم اخیرا اعلام کرده است که« هم اکنون تراز دریاچه ارومیه به 1271.05 رسیده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته، 59 سانتی متر کاهش را نشان می‌دهد.» البته در برخی دوره ها با افزایش بارندگی ها، سطح آب دریاچه مقداری افزایش یافت اما این افزایش ماندگاری نداشت و در مجموع دریاچه رو به نابودی است.
برداشت بیش‌ازحد از منابع آب تجدیدپذیر، توسعه نامتوازن بخش کشاورزی در حوضه‌آبریز و تغییر الگوی کشت و تغییرات اقلیمی و استمرار خشکسالی از مهمترین دلایل خشکسالی این دریاچه ذکر شده است. با خشک شدن این دریاچه، یک کانون ریزگرد در داخل کشور متولد شده و این فاجعه زیست محیطی به طور مستقیم سلامت حداقل 14 میلیون نفر در کشور را تهدید می کند.
هشت سال پس از آغاز طرح های احیای دریاچه ارومیه و پس از تداوم کاهش سطح آب این دریاچه، قرار است کمیته ای در مجلس شورای اسلامی برای تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شود.

رفیعی: پس از ۷ سال سطح تراز آب ارومیه هیچ تغییر محسوسی نداشته است
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه پس از ۷ سال و صرف حدود ۶ هزار میلیارد تومان وضعیت دریاچه ارومیه را به نقطه اول بازگرداند.
سمیه رفیعی با اشاره به تصویب طرح تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه در مجلس اظهار کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه پس از صرف ۵۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار هیچ دستاورد مهمی برای نجات این دریاچه نداشته است.
وی با بیان این که «روند نزولی سطح تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۷۴ شروع شد و طی ۲۰ سال ۸ متر سطح تراز آب آن کاهش یافت»، افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال ۹۴ در پی خشک شدن وسیع بخش‌های جنوبی دریاچه ارومیه تشکیل شد که در آن زمان سطح تراز آب این دریاچه به ۱۲۷۰.۰۴ رسیده بود.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: از زمان تشکیل این ستاد اعتبارات هزینه شده ۵۷۳۰۶ میلیارد ریال بوده است که این میزان اعتبار به ارزش سال ۱۴۰۰ با محاسبه نرخ تسعیر دلار و نرخ تورم، معادل بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی با تاکید بر اینکه حجم بسیار زیادی کارهای مطالعاتی برای دریاچه ارومیه انجام شده است، خاطرنشان کرد: بر اساس همین مطالعات و برابر اعلام رییس ستاد احیای دریاچه ارومیه، ۱۸ درصد علت خشک شدن تالاب، تغییر اقلیم و ۸۲ درصد به دلیل مدیریت غلط منابع آبی حوزه آبریز بوده است.
رفیعی با بیان این که «طی سال‌های گذشته فقط در سال‌های پر بارش شاهد افزایش نسبی سطح تراز آب دریاچه ارومیه بوده‌ایم»، تاکید کرد: قرار بود سطح تراز آب دریاچه ارومیه تا سال ۱۴۰۶ به ۱۲۷۴.۱ برسد این در حالیست که در حال حاضر آخرین سطح تراز دریاچه ارومیه به تاریخ ۱۹ تیر ماه ۱۲۷۰.۵۷ است یعنی تنها ۵۳ سانتیمتر از حداقل تراز آبان ۹۴ بالاتر است.
وی افزود: بر اساس پیش‌بینی کارشناسان تا اواخر مهر تبخیر در دریاچه ارومیه ادامه دارد و سطح تراز آب به رقم روز اول شروع پروژه احیای دریاچه ارومیه خواهد رسید و جنوب دریاچه کاملا خشک خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس همچنین با اشاره به نارضایتی مردم بومی، کشاورزان و فعالات محیط زیست از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه با طرح این پرسش که این همه اعتبار هزینه شده طی سال‌های گذشته چه خروجی داشته است؟ خاطرنشان کرد: باید بررسی شود که بعد از این همه سال عملیات پرهزینه طرح احیای دریاچه ارومیه چقدر و چند درصد از سهم ۸۲ درصدی مدیریت غلط حوزه آبریز اصلاح و بهبود یافته است.
وی با تقدیر از نمایندگان مجلس برای رای قاطع به تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: قطعا مجلس با هرگونه اهمال در این خصوص برخورد می‌کند و تاکید می کنم که حاشیه امنی برای ترک فعل مسوولان وجود ندارد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس افزود: این گونه نیست که پول بیت المال جیب برخی‌ها را پر کند و در قبال آن هیچ پاسخگویی وجود نداشته باشد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

پست قبلی

تراکتور و تنها یک سهمیه باقی مانده لیگ برتری!

پست‌ بعدی

تکرار تراژدی تلخ تصادفات رانندگی در محور شبستر _ تسوج/ مرگ هر روز پرسه می‌زند!

admin

admin

پست‌ بعدی

تکرار تراژدی تلخ تصادفات رانندگی در محور شبستر _ تسوج/ مرگ هر روز پرسه می‌زند!

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • پرطرفدار
  • دیدگاه‌ها
  • اخیرا

تراکتور، لیگ برتر را با شکست آغاز کرد/ استارت تلخ در سیرجان

18

آقای خطیبی! بهشت را به بها دهند و نه به بهانه! + جدول

13

تراکتور شانش آورد که شکست نخورد!/ کارصعود به روز آخر کشید

12

آقای وزیر آموزش و پرورش! آزمون دوباره دانش آموزان سمپاد را متوقف کنید!

11
نقل و انتقالات تراکتور:

ورزشی:

۲۱ تیر ۱۴۰۵

فرماندار شبستر:

۲۰ تیر ۱۴۰۵

ورزشی:

۲۰ تیر ۱۴۰۵
نگارنده: محمدرضا ایازی

نگارنده: محمدرضا ایازی

۱۹ تیر ۱۴۰۵

اخبار اخیر

نقل و انتقالات تراکتور:

ورزشی:

۲۱ تیر ۱۴۰۵

فرماندار شبستر:

۲۰ تیر ۱۴۰۵

ورزشی:

۲۰ تیر ۱۴۰۵
نگارنده: محمدرضا ایازی

نگارنده: محمدرضا ایازی

۱۹ تیر ۱۴۰۵
پایگاه خبری آذرقلم

پایگاه خبری آذرقلم به عنوان یکی از پایگاه های خبری قدیمی شهر تبریز و یکی از بروزترین پایگاه های خبری در شهر تبریز می باشد. امیدواریم بتوانیم با جذابیت خبری و صراحرت اخباری که داریم پاسخگوی خواسته های شما کاربران عزیز باشیم.

ما را دنبال کنید

مروری بر دسته بندی ها

  • آگهی ها
  • اخبار
  • اخبار اصلی
  • اقتصاد
  • بین الملل
  • تصاویر برگزیده روز
  • تماس باما
  • جامعه
  • حوادث
  • دریاچه ارومیه
  • دسته‌بندی نشده
  • سیاست
  • سیاست
  • شهرستانها
  • شهری
  • طنز و کاریکاتور
  • عناوین مهم
  • فرهنگی
  • گردشگری
  • گزارش
  • گزارش تصویری
  • گلشن راز
  • مصاحبه
  • ورزش
  • یادداشت

آخرین اخبار

نقل و انتقالات تراکتور:

ورزشی:

۲۱ تیر ۱۴۰۵

فرماندار شبستر:

۲۰ تیر ۱۴۰۵
  • درباره ما
  • تبلیغات
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • تماس با ما

© 2023 کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری آذرقلم می باشد

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • سیاست
  • فرهنگی
  • ورزش
  • گزارش تصویری
  • شهرستانها
  • شهری
  • دریاچه ارومیه
  • آگهی ها

© 2023 کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری آذرقلم می باشد

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید