- پایگاه خبری آذرقلم - https://azargalam.ir -

نمایندگانی که برجام را آتش زدند پاسخ دهند/ اصولگرایان هیچ تقصیری را گردن نمی گیرند

[vc_row][vc_column][vc_column_text]آذرقلم: نماینده تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه شهر بورس در نمایشگاه رینوتکس درباره مسائل اقتصادی و وضعیت بازار سرمایه صحبت کرد.
به گزارش آذرقلم، مسعود پزشکیان درباره حذف ارز ترجیحی دارو، اظهار داشت: زمانی که بحث حذف ارز ترجیحی به میان آمد، ما اعلام کردیم که در آینده به مشکل برخواهید خورد. طی سالیان اخیر به یک عده با رانت، ارز ترجیحی داده‌ایم و به یک عده ارز آزاد. این رانت، ساختار کشور را شکل داده و حالا به یک باره به دنبال حذف آن هستیم.
وی افزود: حذف ارز ترجیحی ایرادی ندارد، اما به شرطی که مشکلات ایجاد شده برای بنگاه‌هایی که از آن بهره می‌بردند را حل کنیم. در شرایط کنونی، قیمت گذاری دولت با قیمت تمام شده شرکت‌ها هم‌خوانی ندارد.
حتی اگر این قیمت هم‌خوانی هم داشته باشد، شرکت باید نقدینگی مورد نظر را داشته باشد تا بتواند نسبت به خرید ماده اولیه اقدام کند.
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر برجام بر اقتصاد، خاطرنشان کرد: ما در مجلس شورای اسلامی برجام را تصویب کردیم و به برجام معتقد بودیم. چند وقت پیش به نمایندگانی که در مجلس برجام را آتش زدند، می‌گفتم که «باز هم این کار را بکنید، اما اگر راست می‌گویید سفره مردم را هم رنگین کنید».
پزشکیان ادامه داد: بر اساس علم و اطلاعاتی که دارم، اینکه ما رابطه‌مان را با دنیا قطع کنیم و کار را جلو ببریم غیرممکن است. در این شرایط ما هر روز عقب‌تر خواهیم ماند و گرانی بیشتر خواهد شد تا صنایع به مشکل بخورند و سرمایه‌ها از کشور خارج شود. امکان اینکه روند کنونی را ادامه بدهیم و رشد کنیم، وجود ندارد و ما نمی‌توانیم ارتباط‌مان را با دنیا قطع کنیم. اینها می‌گویند می‌شود، اما من که نمی‌دانم!
وی درمورد تاثیر مسائل اقتصادی بر ناآرامی‌های اخیر، گفت: یک دختر فوت کرده که نباید فوت می‌کرد، اما این فشار اجتماعی فقط به خاطر این موضوع نیست. عوامل مختلف دست به دست هم داده و الان به جوش آمده است. باید ارتباطات بین‌المللی خود را اصلاح کنیم و مهمتر از آن، همه را صاحب کشور بدانیم، نه اینکه یک عده را «خودی» و یک عده را «ناخودی» بدانیم. قرار نیست همه مانند من فکر کنند. باید از یک طرف وحدت داخلی و از یک طرف ارتباطات خارجی را درست کنیم، چراکه این دو مورد می‌تواند رمز موفقیت‌مان باشد.
این نماینده مجلس در پاسخ به این نکته که «موضوع بازار سرمایه این روزها به یک چالش جدی برای مردم تبدیل شده است»، یادآور شد: مشکل ما اینجاست که افراد متخصص در راس کار نیستند، در نتیجه به نقطه‌ای می‌رسیم که وقتی بورس‌های دنیا به خاک و خون کشیده می‌شوند بازار ما رونق می‌گیرد و وقتی چنین تورمی در جامعه حاکم است، بورس افت می‌کند. پس اینجا از نظر علمی مشکلی وجود دارد.
پزشکیان ادامه داد: ما برای اینکه فوتبال بازی کنیم، مربی خارجی می‌آوریم تا بگوید چطور به همدیگر پاس بدهید، اما برای چنین موضوع پیچیده‌ای از نفراتی استفاده می‌کنیم که تجربه چندانی ندارند. بین درس خواندن و داشتن مهارت سال‌ها فاصله است.
نماینده تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود یا خیر؟»، گفت: با استیضاح مشکلی حل نمی‌شود. طی 40 سال اخیر هر وزیری را استیضاح کرده‌اند، نفر بعدی ضعیف‌تر از او بوده است. من یک تیم فوتبال دارم که بازیکنان اصلی را به میدان می‌فرستم، شما می‌گویید «فلان بازیکن خوب نیست و او را تعویض کن». من مجبور می‌شوم بازیکن را تعویض کنم، اما نفر جایگزینش از نیمکت ذخیره می‌آید، این بازیکن اگر بازیکن خوبی بود که من از اول به او میدان می‌دادم.

انتقاد پزشکیان از اصولگرایان: هیچ تقصیری را گردن نمی گیرند/ به جای اینکه بگویند بلد نبودیم، می‌گویند رهبری اینطور گفته است
مسعود پزشکیان نماینده اصلاح طب مجلس به روزنامه شرق گفت: اگر طبق آنچه در سیاست‌های کلی گفته شد عمل می‌کردیم، اکنون باید قدرت اول منطقه می‌بودیم. اشکال در افرادی است که به اسم سیاست‌های کلی راه خودشان را می‌روند و سیاست‌هایی را که رهبری فرمودند، زیر پا می‌گذارند و ادعا می‌کنند آقا این‌طور گفته است. درحالی‌که طبق گفته رهبری در سیاست‌های کلی، قرار بود تا سال ۱۴۰۴ قدرت اول منطقه باشیم اما بررسی کنید آیا قدرت اول شدیم یا عقب ماندیم؟
این نماینده مجلس با انتقاد از برخی مسئولان ادامه داد: «کسانی که نارسایی‌های خودشان را توجیه می‌کنند، دیگران را مخالف نظام معرفی می‌کنند. آنها با این بهانه‌ها سعی در حذف دیگران دارند و این نوع نگاه اشکال دارد».
پزشکیان در پاسخ به این سؤال که دولت و مجلس باید چه برنامه راهبردی برای کاهش نارضایتی‌ها و رفع احساس تبعیض و ایجاد اشتغال و… ارائه دهند؟ گفت: «قانون و سیاست‌های کلی اگر درست اجرا می‌شد، اصولا نباید چنین مشکلاتی به وجود می‌آمد و زمینه ایجاد نارضایتی را ایجاد می‌کرد؛ اما به‌جای اینکه اعتراف کنیم ما بلد نبودیم سیاست‌های کلان را به‌درستی اجرا کنیم و بپذیریم و بگوییم ما قصور کردیم، می‌گوییم آنها ضد انقلاب‌اند، آنها توطئه‌گر هستند، آنها فلان‌اند؛ درحالی‌که ما بلد نبوده‌ایم سیاست را درست اجرا کنیم».
او تأکید کرد: «اگر به‌درستی سیاست‌های کلان و برنامه‌های راهبردی را اجرا می‌کردیم، اشتغال ایجاد می‌شد و فقر از بین می‌رفت و فساد می‌خشکید؛ اما اکنون برای فرار از مسئولیت به معترض می‌گویند تو با نظام مخالفی! آنها به‌جای اینکه بگویند ما بلد نبوده‌ایم، می‌گویند رهبری این‌طور گفته است‌ اما این حرف‌ها صحت ندارد». پزشکیان در ادامه تأکید کرد: «رهبری گفته‌اند طبق سیاست‌های کلی عمل کنید.
او ادامه داد: «عده‌ای از این آقایان به‌جای اینکه اشکالات را بپذیرند، می‌گویند همه تقصیرها به گردن اصلاح‌طلب‌هاست. تقصیرها برعهده فلان گروه است؛ یعنی هیچ قصوری را متوجه خود نمی‌دانند و همه تقصیرها به گردن دیگران است؛ یعنی از این فرصت برای تسویه‌حساب‌های دسته و گروهی و جناحی خودشان استفاده می‌کنند».
پزشکیان گفت: منطق حکم می‌کند صدای اعتراضات بخشی از جامعه که به کف خیابان آمده‌اند و حرفی برای گفتن دارند، از سوی مسئولان امر باید شنیده شود و به‌جای بی‌توجهی به این مطالبات، سعی در جبران مواردی شود. البته شاید در مقطعی با روش‌های مختلف بتوان این اعتراضات را ساکت کرد اما بیم آن می‌رود که در بلندمدت به آتش زیر خاکستر بدل شود که نگران‌کننده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار کرد: ما به جای اینکه بپذیریم که درنوع سیاست گذاری و رفتارمان اشکالاتی وجود داشته است و مدیریت خودمان را نقد کنیم دیگران را مقصر می کنیم. می شد کاری کرد که این اتفاقات نیفتد. حالا که این اتفاقات افتاده نیز می گوییم تقصیر آنهاست. آیا خود مدیران، قانونگذاران، مسئولان و مجریان تقصیری ندارند و همه تقصیرها برای طرف مقابل است؟ چرا ما نباید بنشینیم و بپذیریم که یک سری اشکالاتی داشتیم و آنها را اصلاح کنیم؟ ضمن اینکه آنها را نقد می کنیم خودمان را نیز نقد کنیم که چه کاری کردیم که این وضعیت به وجود آمده است.

باید بپذیریم اشتباه داشتیم

وی تاکید کرد: من به عنوان یک نماینده آن چیزی را که می فهمم و می‌بینم ‌و گلایه مردم است طرح می کنم و چیزی که آنجا گفتم و اینجا هم‌ تاکید می کنم این است که شفاف کردن بهترین راه برای حل مشکلات بوده است. با شفافیت جامعه روشن می شود و از التهاب خارج می شود. عدم شفافیت باعث تشنج می شود. شفافیت شکل بگیرد کار من و هرکسی که این وضعیت را ایجاد کرده رو می شود و وظیفه حاکمیت شفاف سازی است.

پزشکیان تاکید کرد: از ابتدای این اتفاقات نیز تاکید کردم ما اشتباهاتی داشتیم و باید بپذیریم اشتباه داشتیم و آنها را شفاف کنیم‌. اینکه از این وضعیت عده ای سواستفاده می کنند و جامعه را تحریک می کنند که براندازی کنند بدتر از آن یکی است. ما نباید بپذیریم که جامعه را به سمت هرج و مرج ببریم اما نباید کاری کنیم که بهانه دست آنها بیفتد که این هرج مرج را هر روز دامن بزنند. نوع مدیریت ما و نوع رفتار ما این افراد را تحریک می کند. به جای اینکه عملکرد خودمان را شفاف کنیم می گوییم معترضان همه شان اجنبی هستند.

وی خاطر نشان کرد: قطعا باید اصلاحاتی در جامعه انجام شود و این اصلاحات در همه قسمت ها باید اتفاق بیفتد. هر کسر دو روزش برابر باشد زیان کار است. هر کدام از این واحدها از روحانیت، مجلس، دولت، قوه قضاییه، معلم و دانشگاه می توانند به گونه ای دیگرکار کنند که شاهد وضعیت فعلی نباشیم. مگر در دانشگاه دانشجو دیوانه است که به اینجا رسیده است؟ دانشجوها هم بچه خود ما هستند. چرا دانشجویان ما به اینجا رسیده اند؟ ما باید بشینیم فکر کنیم که ببینیم چکار کردیم که جامعه اینگونه شده است. می گویند نباید بد گفت خوب چرا به اینجا رسیده که بد شده اند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]