- پایگاه خبری آذرقلم - https://azargalam.ir -

نبود کارگر ساده خطوط تولیدی آذربایجان شرقی را به تعطیلی کشاند/ ماندگاری سرمایه های انسانی به کمترین تعداد خود رسید

[vc_row][vc_column][vc_column_text]آذرقلم: رئیس اتاق بازرگانی تبریز، کمبود شدید نیروی کار در استان را یکی دیگر از چالش‌های پیش رو در حوزه‌ صنعت دانست و گفت: خطوط تولیدی کارخانه‌ها با سرمایه‌گذاری میلیاردی بدلیل نبود کارگر خوابیده و تعطیل شده است.
به گزارش آذرقلم، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به چالش تامین نیروی ماهر و کارگر در صنایع استان، اظهار کرد: تامین نیروی انسانی ماهر در بنگاه‌ها و کارگر ساده به یک چالش بزرگ تبدیل شده و برخی خطوط تولیدی با سرمایه‌گذاری میلیاردی این منطقه به دلیل عدم تامین نیروی کارگری خوابیده و تعطیل است در حالی که مشکل فروش و هزینه‌ای ندارند.
وی با تاکید دوباره مبنی بر اینکه آذربایجان شرقی با کمبود جدی نیروی کار مواجه است، افزود: در درب ورودی اکثر کارخانه‌های در شهرستان شبستر و شهرک سلیمی بنر استخدام کارگر نصب شده است.

آذربایجان‌شرقی با کمبود نیروی کار متخصص در بخش صنعت مواجه است
کارخانه‌‌داران برای تامین نیروی کار خود به جذب بانوان روی آورده‌اند!
رئیس اتاق بازرگانی تبریز تصریح کرد: نیروی کار متخصص و ساده در بخش‌های مختلف صنعت استان به شدت احساس می‌شود و کارخانه‌‌داران به دلیل کمبود کارگر به جذب بانوان روی آورده‌اند تا نیروی کار خود را تامین کنند.
ژائله خاطرنشان کرد: من کارخانه‌دار با کمبود شدید نیروی کار مواجه هستم شکایت خودم را به چه کسی کنم، نیروی کار وجود ندارد. مجموعه کارخانه‌های شیرین عسل در حال حاضر با کمبود ۳ هزار نفر نیروی کار مواجه است.

دستمزد دلاری عامل مهاجرت نیروی کار متخصص به کشورهای همسایه
وی عمده علت کمبود نیروی کارگری و متخصص در استان را مهاجرت این افراد به کشورهای منطقه از جمله عراق و پاکستان برای انجام کار و دریافت دستمزد دلاری اعلام و اظهار کرد: اکنون بخش های مختلف اقتصادی استان با این مشکل دست به گریبان هستند.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: برخی افراد دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی نیز به علت عدم تطبیق رشته تحصیلی آنان با فعالیت های تولیدی استان، رغبتی برای انجام کار کارگری نشان نمی دهند و در نتیجه به عنوان نیروی بیکار جامعه به دنبال شغل و کار مناسب خود هستند.
وی اظهار کرد: رفتارهای غیراخلاقی برخی افراد در گذشته موجب شده تا افراد نخبه و فعال اقتصادی از جامعه آذربایجان کوچ و مهاجرت کنند و ماندگاری سرمایه های انسانی به کمترین تعداد خود رسیده است.
ژائله با بیان اینکه جامعه ما به ۹۰درصد پیشرفت‌ها توجه نمی‌کند و همیشه به ۱۰ درصد ضعف‌ها تمرکز دارد، گفت: با توجه به پیشرفت‌ها از سرمایه‌های انسانی صیانت و حمایت کنیم تا آنها را در شهر خود از دست ندهیم و این امر مهم به توجه و نقش رسانه‌ها بستگی دارد.
وی افزود: در سه ماه اول سالجاری ۱۰ هزار نفر، ۱۱۹ ساعت آموزش‌های لازم را یاد گرفته‌اند و اگر فقط ۲۰ درصد از سه هزار نیروی فعال در این واحدها با هنر تجارت آشنا شده و آن را بکار ببندند می‌توانند نقش موثری در توسعه و رشد ایفا کنند.
وی با بیان اینکه افراد توانمندی در استان وجود دارد که نباید از نقش‌ آنها غافل شد، گفت: جامعه آذربایجان انسان‌های توانمندی دارد که می‌تواند در تولید ثروت برای مملکت نقش موثری داشته باشد باید با حمایت به ماندگاری آنها کمک کنیم.
وی به برگزاری دوره‌های آموزشی توسط اتاق بازرگانی استان اشاره کرد و گفت: با برگزاری این دوره‌ها به نیروهای فعال در کارخانجات و واحدهای تولیدی تعداد صدور گواهی مبدا و حجم صادرات و مبادلات واقعی استان با افزایش چشمگیری مواجه شده‌است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]