- پایگاه خبری آذرقلم - https://azargalam.ir -

شور کارآفرین زوج شبستری برای شیرین کردن کام مردم با تولید نوقا

[vc_row][vc_column][vc_column_text]گزارش از: معصومه درخشان
آذرقلم: زوج کارآفرین در شهرستان شبستر با همت و تلاش یکدیگر توانستند با اخذ وام بسیج سازندگی، وام خوداشتغالی و فروش طلاهای همسر با راه‌اندازی کارگاه تولید نوقا برای خود اشتغال ایجاد کنند و حالا به جای کارگری،کارآفرین شدند.
به گزارش آذرقلم به نقل از فارس، نام “نوقا” که به میان می‌آید بدون شک ذهن‌ها به سمت سوغاتی‌های شیرین و خوشمزه تبریز و آذربایجان می‌رود. آخر هر چه باشد تبریز پایتخت شیرینی و شکلات‌های خوشمزه نیز است و نوقا یکی از به یادماندنی‌ترین سوغاتی‌های این شهر و سایر شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی محسوب می‌شود.
در تبریز و سایر شهرستان‌های کارگاه‌های مختلفی برای تولید “نوقا” وجود دارد که مردم سراسر کشور را مهمان تولیدات خوشمزه خود می‌کنند.

یکی از کارگاه‌های تولید “نوقا” در شهرستان شبستر متعلق به خانم فاطمه نیکی و آقای محمد دهقانی یک زوج شبستری است که با تلاش و پشتکار خود توانستند این کارگاه را راه‌اندازی کرده و در جهت رونق اقتصادی خانواده و منطقه تلاش کنند.
خانم فاطمه نیکی که در کنار همسرش در کارگاه تولید “نوقا” به فعالیت مشغول است اظهار داشت: بعد از اینکه شوهرم در کارگاه تولید “نوقا” راه و روش این کار را یاد گرفته بود، به او پیشنهاد کردم به تنهایی و برای خودش کارگاه تولید “نوقا” راه‌اندازی کند.
وی افزود: شوهرم چند سال در یک کارگاه تولید “نوقا”کار می‌کرد، وقتی تمامی راهکارها و راه و رسم تولید “نوقا” را به خوبی یاد گرفت به او پیشنهاد کردم با دریافت وام خوداشتغالی و حمایت‌های بسیج سازندگی و اخذ وام دیگر و فروش طلاها و اندک پس‌اندازی که داشتیم یک کارگاه جدید تولید “نوقا” راه‌اندازی کنیم.
این کارآفرین ادامه داد:به همین منظور ۵۰میلیون وام خوداشتغالی، ۱۵ میلیون تومان وام از بسیج سازندگی و ۱۰ میلیون پول فروش طلاهایم را روی هم گذاشته و در سال ۹۷ این کارگاه را ایجاد کردیم.
محمد دهقان، همسر خانم نیکی نیز با اشاره به چندین سال سابقه کار در تولیدی “نوقا” تصریح کرد: پیش از این چند سال در کنار برادرم در کارگاه تولید “نوقا” و “باسلوق” کار می‌کردم، در آن کارگاه چهار سال کارگری کردم بعد به پیشنهاد همسرم، تصمیم گرفتیم برای خودمان کار کنیم.

سال ‌اول 10 کارتن و امسال 50 کارتن “نوقا” تولید کردیم
فعال اقتصاد مقاومتی ادامه داد: در سال اول راه‌اندازی کارگاه ۱۰کارتن “نوقا” تولید کردیم، در هر کارتن ۹ بسته “نوقای: مغزدار و ۶ بسته “نوقای” ساده بود. امسال ۱۰ کارتن را به ۵۰ کارتن رسانده و همچنان فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهیم.
بازار مصرف این “نوقاهای” خوشمزه در سراسر کشور است به‌طوریکه “نوقاهای” این کارآفرین در سراسر کشور از جمله تهران، اصفهان، ‌کرج، خوزستان، کرمانشاه، خرم‌آباد و … لحظات خوشمزه‌ای را برای هموطنان ما رقم می‌زند.
بنا به گفته وی، شکر، گلوکز، سفیده تخم‌مرغ، نان ویفر، مغز گردو و پسته مواد اولیه “نوقا” هستند و برای تهیه “نوقا” اول خمیر آن ( ترکیب شکر، گلوکز، سفیده تخم مرغ و ویفر) آماده می‌شود.اگر بعد از ظهر آماده‌سازی خمیر صورت گیرد تا صبح فردا منتظر می‌شویم تا خمیر آماده شده سرد شده و سپس برش زده می‌شود. بعد از برش زدن در دیس‌ها چیده می‌شود ،اندازه هر “نوقا” به سلیقه مشتری بستگی دارد. و معمولا در جعبه‌های۶۳ تایی و ۷۲ تایی بسته‌بندی می‌شود.

اشتغال‌زایی برای 6 نفر
این زوج کارآفرین در اولین سال راه‌اندازی این کارگاه، دو نفری کار می‌کردند ولی با فروش خوب “نوقای” شیرین و خوشمزه چهار نفر دیگر به جمع آنها اضافه شده و ۶ نفری در این کارگاه مشغول به فعالیت هستند.

اخذ پروانه کسب و کد بهداشتی فراموش نشود
فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی کارگاه تولید “نوقا” ادامه داد: برای ایجاد یک کارگاه تولید “نوقا” در ابتدای کار یک زمین یا مغازه ۲۰۰ متری لازم است برای تجهیز آن نیز دستگاه همزن، دستگاه برش، میز، دیس، دستگاه بسته‌بندی، لباس بهداشتی برای کارکنان و … نیاز است.
دهقان افزود: برای راه‌اندازی کارگاه تولید “نوقا” دریافت کد بهداشتی از سازمان غذا و دارو ضروری بوده همچنین در ابتدا باید پروانه کسب نیز تهیه شود.
این زوج کارآفرین، “نوقاهای” تولیدی خود را با برند ” ایل پسند شبستر” به ثبت رسانده‌اند. وی زمان تقریبی کسب مجوز‌ها و کسب پروانه برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی “نوقا” را چهار ماه ذکر کرد.
فعال اقتصاد مقاومتی در ادامه در مورد تولید انواع “نوقا” خاطرنشان کرد: “نوقا” یا “لوکا”در انواع مختلف مانند “نوقای” گردویی، “نوقای” وانیلی، نوقای پسته‌ای، “نوقای” آجیلی، “نوقای” شکلاتی و … تهیه می‌شود. نوعی از “نوقا” که به “نوقای” آجیلی معروف است و از موادی همچون شکر، آب، گلوکز، مغز گردو، بادام درختی، بادام هندی، پسته، فندق، سفیده تخم‌مرغ، گلاب و آرد گندم تهیه می‌شود.
دهقان در ادامه در مورد سرمایه‌گذاری اولیه این کار گفت: افرادی که قصد دارند در شرایط فعلی بازار کارگاه تولید “نوقا” راه‌اندازی کنند به ۲۰۰میلیون تومان سرمایه اولیه لازم دارند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]