- پایگاه خبری آذرقلم - https://azargalam.ir -

رتبه چهار آذربایجان شرقی در تعداد واحدهای صنعتی/ مس سونگون اقتصاد استان را متحول می کند

[vc_row][vc_column][vc_column_text]آذرقلم: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به ظرفیت های صنعتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه 40 درصد سهم اشتغال استان مربوط به حوزه صنعت است گفت: این استان از لحاظ تعداد واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری در رتبه چهار کشور و از لحاظ اشتغال صنعتی در رتبه ششم کشور قرار دارد.
به گزارش آذرقلم، صادق پرنیان، در جمع خبرنگاران با اشاره به دستور رئیس جمهور برای تشکیل شرکت مس آذربایجان و توسعه مس سونگون گفت: مقرر شده ۲۰ درصد سود و ۹ درصد ارزش افزوده مس وارد جریان مالی استان شود که تحول بزرگی را منجر خواهد شد.

آذربایجان‌شرقی بهشت معادن مس و طلا
پرنیان با بیان اینکه در حوزه معدن به ویژه در بخش فلزات ظرفیت بسیار زیادی وجود دارد، متذکر شد: آذربایجان‌شرقی بهشت معادن مس و طلاست، چرا که ارزش افزوده بیشتری دارد و صنایع پایین‌دستی زیادی در این استان وجود دارد.
وی تاکید کرد: با تکمیل فعالیت معادن مس، طلا و نفلین سینیت اقتصاد استان متحول خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در حوزه صادرات ششمین استان کشور هستیم، یادآور شد: البته بخشی از کالاهای صادراتی از سایر استان‌ها صادر می‌شود.

 رییس سازمان صمت آذربایجان شرقی: ۱۰۰ واحد راکد صنعتی در استان احیا شد

پیگیری مشکلات معدن طلای اندریان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که با برنامه‌ریزی‌های مناسب در سطح مدیریت ارشد استان به زودی مشکلات معدن طلای اندریان برطرف می‌شود، گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی معدن اندریان، فعالیت حفاران غیرمجاز در محدوده معدن است که با شناسایی رگه‌های پرعیار اقدام به برداشت و استحصال غیرمجاز طلا می‌کنند.
افزود: بدون تردید حفاری های غیرمجاز و استفاده از روش های غیراستاندارد استحصال و فرآوری طلا در محدوده معدن طلای اندریان تبعات زیست محیطی برای منطقه را به همراه خواهد داشت که در این زمینه تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا این مسایل برطرف شود.
وی ادامه داد: در زمینه مسائل و مشکلات معدن اندریان، سازمان صمت تا کنون به مسئولیت های قانونی و نظارتی خود عمل کرده است و از این بابت قصوری متوجه سازمان نیست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اظهار کرد: با توجه به بازدیدی که اخیرا از این منطقه انجام شد از سوی شورای تامین استان با محوریت شخص استاندار آذربایجان شرقی، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات جدی برای رفع بحران در دستور کار قرار گرفته که به زودی نتایج و ثمرات آن مشخص خواهد شد.
پرنیان صیانت از معدن طلای اندریان را ماموریت اصلی دستگاه‌های نظارتی و مدیریت ارشد استان عنوان کرد و گفت: طبق قانون، شرکت بهره بردار موظف به صیانت از معدن و محدوده معدنی تحویل گرفته شده است ولی با توجه به کوهستانی بودن منطقه و تعداد زیاد حفاران غیرمجاز، متاسفانه در حال حاضر این شرکت توان لازم برای صیانت از معدن و یا برخورد با حفاران غیرمجاز را ندارد.

آذربایجان شرقی در تراز اول حوزه صنعت و تجارت کشور
پرنیان گفت: آذربایجان شرقی در تراز اول حوزه صنعت و تجارت کشور قرار دارد و در توسعه اقتصادی نیز همیشه پیشرو بوده است.
پرنیان یادآور شد: از جمله طرح های توسعه صنعتی در آذربایجان شرقی مربوط به صنعت پتروشیمی تبریز است که یکهزار و ۱۰۵ میلیارد تومان در چهار بخش سرمایه گذاری برای تولید پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن، استایرن مونومر و نیروگاه و سرویس های جانبی نیز با ۲ هزار میلیارد نومان راه اندازی شده است که ظرفیت بزرگی را در زنجیره های پایین دستی استان ایجاد می کند.
پرنیان همچنین گفت: حوزه صنعت آذربایجان شرقی ۷.۲۱ درصد سهم ارزش افزوده استان را در بخش صنعت به خود اختصاص داده و ۴۰درصد از سهم اشتغال استان مربوط به صنعت آذربایجان شرقی است.
وی با بیان اینکه طی نه ماهه گذشته، حدود ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید انجام گرفته و برای ۵۲۰۰ نفر زمینه اشتغال ایجاد شده است، گفت: در این مدت ۱۸۰ واحد صنعتی جدید با حجم سرمایه گذاری دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و با اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر راه اندازی شده و برای ۲۱۰ واحد صنعتی طرح توسعه صادر شده و اقدام به توسعه خطوط تولید و محصولات خود کردند.
پرنیان یادآور شد: طی سه ماهه اول سال جاری، آذربایجان شرقی از لحاظ توسعه واحدها، رتبه دوم کشوری را دارد؛ لذا این موضوع نشان می‌دهد که صنایع استان علاقه‌مند توسعه هستند.
وی در خصوص ظرفیت‌های اقتصادی ویژه استان، گفت: منطقه کجووار به دلیل وجود تعداد زیاد واحدهای صنعتی صادرات محور، قابلیت تبدیل شدن به منطقه اقتصادی دارد، از این رو در صورت حل مشکلات مربوط به پروانه بهره‌برداری این واحد، می‌توان گام بسیاری بزرگی در عرصه اقتصادی استان برداشته شود.

خودکفایی استان در تولید روغن، شکر و گلوکز
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی به لحاظ تولید روغن خوراکی، شکر و گلوکز خودکفا می‌شود، تصریح کرد: با سرمایه‌گذاری‌های انجام گرفته، نزدیک به 500 تن روغن در روز تولید خواهد شد که تاکنون بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی از ایجاد مرکز اکتشاف مس شمالغرب کشور در این استان خبر داد و گفت: با دوبرابر کردن آهک هیدراته مراحل اجرایی مس آذربایجان با جدیت در حال پیگیری است، و برای ورود 15 دستگاه حفاری به آذربایجان شرقی مذاکراتی انجام شده است.
وی افزود: مقرر شده تا تولید کنسانتره از 300 هزار تن به یک میلیون تن افزایش و خط تولید کاتد نیز با ظرفیت 250 هزار تن انجام خواهد شد؛ این درحالیست که قبلا در این استان حتی یک گرم کاتد هم تولید نمی‌شد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]