- پایگاه خبری آذرقلم - https://azargalam.ir -

دستاورد فرهنگی هفدهمین نمایشگاه کتاب تبریز: فروش 13 میلیارد تومانی کتاب

آذرقلم: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: براساس اعلام دقیق موسسه‌ی نمایشگاه فرهنگی ایران، 12 میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان کتاب در هفدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز به فروش رفته است، در این نمایشگاه ۹۰۰ ناشر با ارائه‎‌ و عرضه‌ی  ۱۵۰ هزار عنوان کتاب، مورد استقبال مردم قرار گرفتند.

به گزارشآذرقلم به نقل از ایسنا، محمد محمدپور در صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به استقبال بی نظیر مردم از هفدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز، اظهار کرد: امسال بالای یک میلیون نفر از نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز طی شش روز بازدید کردند.

وی افزود: برخلاف پیش بینی‌های نادرست، امسال میزان خرید کتاب افزایش یافت، در حالی که سال 97، به ارزش هشت و نیم میلیارد تومان کتاب توسط مردم از نمایشگاه خریداری شد.

وی بیان کرد: باتوجه به این‌که برخی از دانش آموزان در نحوه‌ی مطالعه‌ی کتاب مشکل داشتند، باشگاه‌های کتابخوانی در اکثر مدارس راه اندازی شد؛ براساس آن نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان در مدارس کتاب توزیع کرده و در راستای حمایت ناشران و مولفان  ۳۰۰ میلیون تومان کتاب خریداری کردیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که برنامه جامع ارتقای سطح مطالعه در سطح استان در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار گرفته است، افزود: تمامی دستگاه ها براساس جزییات برنامه‌ی جامع ارتقای سرانه‌ی مطالعه‌ی استان، اقداماتی را در سطح افزایش آگاهی و سطح سرانه‌ی مطالعه‌ی استان انجام خواهند داد.

وی با بیان این‌که شورای فرهنگ عمومی کشور به دلیل اهمیت موضوع فرهنگ عمومی با حضور شخصیت‌های حقوقی و حقیقی کشورو استان تشکیل یافته است، گفت: تاکنون شورای فرهنگ عمومی کشور بالای ۶۰۰ جلسه تشکیل داده و در موضوعات مختلف فرهنگی ورود پیدا کرده و تاکنون 77 جلسه به ریاست نماینده ولی فقیه استان در شورای فرهنگی آذربایجان شرقی برگزار شده است.

وی با بیان این‌که گاهی در ارتباط با اهمیت فرهنگ دچار شعار زدگی می شویم، گفت: فرهنگ اصل و اساس جریان توسعه  است، ما این موضوع را مطرح می‌کنیم ولی در عمل نشان دادیم دچار شعارزدگی شده‌ایم و در عمل، فرهنگ تبدیل به یک باور عمیق و اولویت در رفتار و تصمیمات ما نشده است که این نیز جای تاسف دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: امکان ندارد جریان توسعه در تمامی ابعاد صنعتی، سیاسی و مختلف رخ دهد ولی نگاهی به فرهنگ توسعه نداشته باشیم، قطعا آب درهاون کوبیدن است که مسیر جریان توسعه خود را بدون توجه به فرهنگ ادامه دهیم.

وی با تاکید بر این‌که فرهنگ باید به یک باور تبدیل شود و توجه به فرهنگ در زندگی نسل آتی و فعلی ماندگار می‌شود، افزود: قطعا بی توجهی به فرهنگ مخرب و خسارت بار در تمامی حوزه‌ها خواهد بود.

محمدپور متذکر شد: اگر می‌خواهیم رفاه اجتماعی و انسجام ملی در این کشور گسترش یابد قطعا باید به حوزه ی فرهنگی توجه کنیم. بستر و زمینه و خواستگاه عمومی، حوزه‌ی فرهنگ عمومی است.

وی با اشاره به سرانه‌ی مطالعه در کشور، اظهار کرد: طبق آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران، سرانه مطالعه در سطح کشور ۱۵ دقیقه در بین جمعیت باسواد بالای ۱۵ سال به بعد است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که سرانه‌ی مطالعه در آذربایجان شرقی ۹ دقیقه و ۵۶ ثانیه برای جمعیت باسواد ۱۵ سال به بالا اعلام شده است، گفت: این میزان از مطالعه نسبت به متوسط کشوری بسیار کم است، انتظار می‌رود این اعلام آمار در جامعه و در بین مدیران به شدت حساسیت ایجاد کند .

وی با بیان این‌که نسبت مستقیمی بین سرانه‌ی مطالعه‌ی مفید و جریان توسعه، رفاه اجتماعی، باور به توسعه، توجه به تولید نه مال اندوزی، انسجام ملی، امنیت اجتماعی وجود دارد، گفت: اگر سرانه‌ی مطالعه کم باشد، قطعا حقوق شهروندی تقویت نمی‌شود، باید موضوعات فرهنگی را اولویت بندی کرده و نسبت به هریک سرمایه گذاری کنیم.

محمدپور با تاکید بر این‌که اگر آگاهی فردی افزایش نیابد، قطعا انگیزه‌های فردی نیز افزایش نخواهد یافت، گفت: بودجه سالانه‌ی کشور و استان مطلقا رویکرد فرهنگی ندارد و این یک ضایعه برای آذربایجان شرقی محسوب می‌شود.