- پایگاه خبری آذرقلم - https://azargalam.ir -

جشنواره «نگین سرخ» تسوج  فرصتی برای معرفی توانمندی های منطقه

  یادداشت: علیرضا خوش نیت

آذرقلم: همزمان با آغاز برداشت محصول آلبالو از باغات بخش تسوج نخستین جشنواره آلبالو استان در این بخش برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار آذرقلم از شبستر، بر اساس اطلاعات و آمار منتشر شده، بیشترین برداشت آلبالو در شهرستان شبستر یعنی تقریبا” 50 درصد آلبالو و 95 درصد فراوری و تولید خشکبار این محصول در بخش تسوج انجام می شود.

سالانه 5400 تُن آلبالو از باغات شهرستان شبستر برداشت می‌شود و این شهرستان با داشتن 1100 هکتار اراضی تحت کشت درختان آلبالو در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجان شرقی را دارد. شهرستان های مرند، اهر و جلفا بعد از شبستر به ترتیب در رده های بعدی تولید آلبالو قرار دارند.

آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش می یابد.

برگزاری جشنواره آلبالو در بخش تسوج زمینه را برای رشد و اعتلای صنعت گردشگری در این منطقه فراهم می کند.

اخگرپور دبیر این جشنواره که این برنامه بیشتر با همت و پیگیری های او و دوستانش به ثمر رسیده هدف از برگزاری این جشنواره را شناساندن توانمندی‌های این بخش در سطح کشور و معرفی جاذبه‌های گردشگری بخش تسوج و جذب گردشگر عنوان کرد.

انتظار می رود همزمان با برگزاری این جشنواره، با برپائی نمایشگاهی از محصولات غذایی و آشامیدنی تحصیل شده از این محصول، ضمن معرفی توانمندی های گردشگری و جاذبه های تاریخی این شهر، ارزش های غذایی این محصول بیش از گذشته معرفی شود.