- پایگاه خبری آذرقلم - https://azargalam.ir -

ادعای عجیب شهرداری تهران: متکدیان تبریز به پایتخت مهاجرت کرده اند!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

آذرقلم: سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در تشریح وضعیت تکدی گری وگدایی در تهران مدعی شد: بسیاری از متکدیان تبریز به تهران مهاجرت کرده اند!

مهاجرت متکدیان تبریز به پایتخت/ مافیای تکدی گری در تهران نداریم

به گزارش آذرقلم به نقل از فارس، حسن روحانی رئیس‌جمهور اعلام کرد: «نباید بگذاریم که در خیابان‌های تهران متکدی باشد و از قدیم همیشه این موضوع را با مسؤولین مطرح کرده‌ام البته هر وقت هم به آنها این موضوع را گفته ام آنها بیان داشتند که متکدیان یک سازمان، باند و گروه هستند ولی به نظرم مقابله با این مسأله شدنی است.مسوولان تبریز این چنین ادعایی دارند من هم در تبریز هر چه رفتم ندیدم متکدی در آنجا دیده شود اگر شهری مثل تبریز چنین قدرتی دارد چرا کشور قدرت ندارد؟» درباره موضوع متکدیان در پایتخت و راهکارهای برون رفت از این آسیب اجتماعی به صورت مجازی با سیدمالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران به بحث و گفت‌وگو نشستیم.

شهرداری چه اقداماتی در جهت جمع آوری متکدیان انجام می دهد؟

‌حسینی: اینکه دقیقا مشخص شود فعالیتی که فرد انجام می‌دهد مصداق تکدی‌گری است یا خیر برای ما مشکل است و صلاحیت این موضوع بر عهده مراجع قضایی گذاشته شده، ولی به طور کلی اگر در سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی، تماسی در این زمینه داشته باشیم و یا همکاران ما در گشت فوریت‌های اجتماعی با این مسأله مواجه شوند، فرد متکدی را به سامان‌سرا منتقل می‌کنند که در حال حاضر یک سامان‌سرا برای مردان در خاورشهر و یک سامان‌سرا در لویزان برای زنان داریم.

خروج از سامان‌سرا با حکم قاضی انجام می‌گیرد و اگر شهرداری فردی را بر اساس شواهد و قراین به عنوان متکدی به سامان‌سرا منتقل کند، تصمیم‌گیر نهایی درباره وضعیت آن با قاضی پرونده‌اش خواهد بود. لذا شهرداری متکدی را به سامانسرا منتقل ولی حکم نهایی بر عهده مرجع قضایی است. همچنین در سامان‌سراها افراد پرخطر نگهداری می‌شوند که برخی این افراد دارای بیماری‌هایی مانند هپاتیت یا ایدز اند لذا خروج از سامان‌سرا به هیچ عنوان بر اساس تصمیم خود فرد انجام نمی‌گیرد و تنها این موضوع به تصمیم قاضی بستگی دارد.

تهران چه تعداد متکدی دارد؟

حسینی: آمار دقیقی در این زمینه ندارم ولی به طور کلی در سال ۹۸، ۳۶۸ زن به عنوان متکدی به سامان‌سرای لویزان منتقل شده‌اند که میانگین سنی آنها ۳۱ تا ۴۰ سال بود همچنین ۵۶۰ مرد نیز به دلیل تکدی‌گری با میانگین سن ۶۰ تا ۶۵ سال به سامان‌سرای خاورشهر انتقال یافتند.البته شهرداری بر اساس قانون اجازه جذب و انتقال متکدیان کمتر از ۱۸ سال را به سامان‌سراها ندارد.

کرونا آمار متکدیان را کاهش داد

در ابتدای شیوع کرونا به دلیل اینکه ترددها در خیابان‌ها و معابر کاهش یافت تعداد متکدیان نیز کمتر شد ولی اخیراً دوباره آمار آنها با افزایش تردد شهروندان در خیابان‌ها بیشتر شده و علاوه بر متکدیان کودکان کار هم فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

چرا تهران مانند تبریز عاری از متکدیان نمی‌شود؟

حسینی: در تبریز اقدام خوبی که انجام گرفته این است که اگر متکدی در سطح شهر مشاهده شود توسط مردم و خیرین جذب شده و با تأمین نیازهای روزانه فرد متکدی و یا ایجاد شغل برای آن به فرد آسیب‌دیده کمک می‌کنند و اگر مهاجر باشد آن را به سمت شهر و دیارش راهی کرده‌اند.

متکدیان تبریز به تهران منتقل شده اند

در حال حاضر بر اساس شواهدی که ما به دست آورده‌ایم بسیاری از کسانی که اکنون در گرمخانه‌های پایتخت به سر می‌برند افرادی هستند که از آذربایجان و تبریز به سمت تهران آمده‌اند به نظرم به نوعی مشکلات از سوی تبریز به سمت تهران انتقال داده شده است و به صورت کامل مشکل تکدی‌گری در تبریز حل نشده و تا زمانی که مشکل بیکاری به صورت جامع حل نشود، مهاجرت و تکدی‌گری وجود خواهد داشت و اگر امکانات مناسب در تهران نیز مهیا باشد می‌توان نیاز این افراد را تأمین کرد و دستگاه‌های حمایتی هم که وارد عمل شوند آمار متکدیان کاهش می یابد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]