به گزارش آذرقلم، فرامرز افشانی دیشب در گفت وگو با خبرنگاران از برگزاری دومین جشنواره استانی برداشت آلبالو در شهر تسوج در روز جمعه 21 تیرماه خبر داد و اظهار داشت: شهرستان شبستر با داشتن یک هزار و 200 هکتار درختان آلبالوی بارور و 300 هکتار باغ جدید تحت کشت درختان آلبالو، در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجانشرقی را دارد.
وی تصریح کرد: بیشترین برداشت آلبالو در شهرستان شبستر یعنی تقریباً 7۰درصد آلبالو و ۹۵ درصد فرآوری و تولید خشکبار این محصول در بخش تسوج انجام میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر با بیان اینکه سالانه 6 هزار تن آلبالو از باغات شهرستان شبستر برداشت میشود، ادامه داد: این شهرستان در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجانشرقی را دارد و شهرستانهای مرند، اهر و جلفا بعد از شبستر به ترتیب در رده های بعدی تولید آلبالو قرار دارند.
وی افزود: آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش می یابد.
رضا اخگرپور، مسوول برگزاری جشنواره آلبالوی تسوج:
مسوول برگزاری جشنواره آلبالوی تسوج نیز با بیان اینکه ساعت 17 عصر روز جمعه ۲۱ تیرماه 98 دومین جشنواره آلبالو در شهر تسوج با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار خواهد شد، اذعان داشت: امسال به لطف خدای متعال و جان گرفتن دوباره دریاچه زیبای ارومیه، این جشنواره میتواند پذیرای میهمانان و گردشگران زیادی باشد، از این رو به این وسیله از تمام علاقمندان در سرتاسر استان آذربایجان شرقی و کشور جهت حضور در این جشنواره دعوت می نماییم و بیشک لحظات شاد و بهیاد ماندنی را تجربه خواهند کرد.
رضا اخگرپور با بیان اینکه برگزاری جشنواره آلبالو در بخش تسوج زمینه برای رشد و اعتلای صنعت گردشگری در این منطقه فراهم را می کند، گفت: این جشنواره با مشارکت و همراهی فرمانداری شهرستان شبستر، سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، بخشداری نسوج، شورای اسلامی و شهرداری تسوج، مدیریت جهادکشاورزی شهرستان شبستر و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آموزش و پرورش، بهزیستی، هلال احمر، ورزش و جوانان و دهیاران بخش تسوج و پیگیریهای جمعی از فعالان اجتماعی و خیرین تسوج به ثمر رسیده و هدف از برگزاری این جشنواره شناساندن توانمندیهای این بخش در سطح کشور و معرفی جاذبههای گردشگری بخش تسوج و جذب گردشگر عنوان کرد.
وی، از برگزاری نمایشگاهی جنبی از محصولات کشاورزی، غذایی و آشامیدنی تحصیل شده از میوه آلبالو و برگزاری مسابقه ویژه غذاهای خانگی و سنتی در حاشیه این جشنواره خبر داد و افزود: جشنواره نگین سرخ تسوج را فرصتی برای معرفی توانمندیهای منطقه میدانیم، از این رو امیدوارم ضمن معرفی توانمندیهای گردشگری و جاذبههای تاریخی این شهر، ارزشهای غذایی این محصول بیش از گذشته معرفی شود.