معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقه آذربایجانشرقی از بحران بی آبی می گوید:
خساست آسمان، ناقوس بیآبی را در آذربایجان به صدا درآورد
آذرقلم: معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه آذربایجانشرقی با بیان اینکه بارندگیهایی که منجر به جاری شدن روانآبها بشود و به سمت دریاچه ارومیه هدایت شود،وجود ندارد، گفت: در سالهای گذشته بخشی از آب سدهای حوزه دریاچه ارومیه رهاسازی شده که نزدیک به ۴۰ میلیون مترمکعب بود از این رو برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شدهایم.
به گزارش آذرقلم به نقل از فارس، مجتبی جلیلزاده اظهار کرد: چهار سد برای تامین آب شرب وجود دارد که برای سد سهند مشکل خاصی وجود ندارد و سد نهند نیز برای اهداف تامین آب شرب در نظر هست و بخشی از آب شرب شهر تبریز را تامین میکند که در آن ۳۰ درصد کاهش وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر سدعلویان مراغه نیز بالای ۵۰ درصد و سد ستارخان بالای ۳۰ درصد کاهش دارند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه استان ابراز کرد: ذخایر آب زیرزمینی به دلیل برداشتهای غیرمجاز با افت ۴۰ درصدی درگیر است و البته بحران در حوزه آبریز دریاچه شدت گرفته و تراز کاهش ۲۶ سانتیمتری دارد.
وی با بیان اینکه بارندگیهایی که منجر به جاری شدن روان آب بشود و به سمت دریاچه ارومیه هدایت شود نیز وجود ندارد، افزود: در سالهای گذشته بخشی از آب سدهای حوزه دریاچه ارومیه رهاسازی شده که نزدیک به ۴۰ میلیون مترمکعب بود و امروز از این رو با تامین آب شرب با مشکل مواجه شدهایم.
جلیلزاده خاطرنشان کرد: باید در بخش مصرف، صرفهجویی حداقل ۱۰ درصدی صورت گیرد تا تامین آب شرب در روزهای گرم سال انجام گیرد.