|

آخرین عناوین:
  • تاریخ انتشار خبر :دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳ | کد خبر : 60085
  • پرینت

    آذرقلم: اغلب نانوایان بر علاقمندی غالب مشتریان به نان های سفید خبر می دهند. موردی که باعث شده است خود نانوایان نیز برای فروش بیشتر به آرد سفید روی آورند. البته نمی توان از ناشی گری و تنبلی نانواهای امروزی که حوصله تهیه و بعمل آوری خمیر آرد گندم کامل را ندارند نیز به سادگی گذشت.

     

    یادداشت: کمال الدین نیک رفتار خیابانی

    آذرقلم: همزمان با هفته انتخابات، خبر مهمی که به نقل از استاندار انتشار یافت در رابطه با استفاده از آرد کامل در نانوایی ها بود. اسماعیل جبارزاده در نشست کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان استان‌ با اشاره به اینکه نان، نعمتی است که عموم مردم از آن استفاده می‌کنند، افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که همه نانوایی ها از آرد کامل برای پخت نان استفاده کنند.

    استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه افزایش میزان سبوس در آرد به نفع سلامت مردم است، گفت: البته الزام کارخانه های آردسازی و نانوایی‌ها به تولید و استفاده از آرد کامل به سرعت امکان‌پذیر نیست و این کار باید به صورت تدریجی و توسط کارخانه‌ها و نانوایی‌های داوطلب صورت گیرد تا در نهایت فرهنگ استفاده از آرد کامل جا بیفتد.


    اهمیت نان در زندگی ما

    نان به عنوان غذای اصلی ما انسان ها اهمیتی حیاتی در زندگی مان دارد. کیفیت و چگونگی نانی که بر سر سفره مان می آوریم بر سلامتی ما تاثیر مستقیم دارد. اما کدام نوع نان سلامتی ما را تامین می کند؟

    همانطوریکه کارشناسان تغذیه مطرح کرده و استاندار نیز تاکید نموده است مناسب ترین نان برای تغذیه نانی است که با گندم کامل طبخ شود. در همین رابطه مقاله ای به قلم خانم دکتر قریشی نیز در تاریخ ۲۸ تیر ماه سال گذشته در ویژه نامه مان درباره ویژگی های نانی که با آرد کامل گندم طبخ می شود، درج کرده بودیم.

    این موضوع را تقریبا همه می دانند اما متاسفانه نه مسئولین تهیه و طبخ نان و نه مردم که مشتریان هستند این را رعایت نمی کنند!

    درخواست برای گفتگو با مسئولان تهیه نان

    اینجانب با توجه به اهمیت موضوع، برای حضور در کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان و تهیه گزارش از عملکرد این کمیته مکاتبات لازم را (به تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۹۵)  با معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری انجام داده و چند ماه نیز پیگیر شدم. آقایان خادم کارشناس این حوزه در استانداری و زارع زاده در سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز شاهدان این پیگیری ها بودند اما علیرغم تلاش فراوان اجازه حضور در جلسات و گفتگو با اعضای داده نشد.

    به دنبال آن سعی کردم از اولین حلقه تولید آرد یعنی اداره غله گزارشی تهیه کنم که علیرغم پیگیری و مراجعات متعدد نتوانستم با رییس و کارشناسان این اداره نیز گفتگو کنم!

    همچنین تلاش برای گفتگو با بازرسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیز به جایی نرسید.

    نظرات نانوایان درباره آرد

    در گفتگو با چند تن از شاطرهای نانوایی همگی بر کیفیت آردها انتقاداتی را مطرح نمودند. مهم ترین این انتقادها نیز همانا تحویل آردهای سفید به نانوایی ها بود.

    همچنین نانوایان بر علاقمندی غالب مشتریان به نان های سفید اذعان نمودند. موردی که باعث شده است خود نانوایان نیز برای فروش بیشتر به آرد سفید روی آورند. البته نمی توان از ناشی گری و تنبلی نانواهای امروزی که حوصله تهیه و بعمل آوری خمیر آرد گندم کامل را ندارند نیز به سادگی گذشت.

    تولید بیش از ۲۰ نوع آرد

    آرد استفاده شده برای طبخ نان از گندم بعمل می آید. شاید تاکنون نمی دانستید که از گندم، بیش از ۲۰ نوع آرد در کشورمان تولید می شود.

    تفاوت آردها نیز در درصد سبوس- نشاسته- جوانه و یا به عبارت بهتر بستگی به این دارد که از کدام قسمت گندم استحصال شده باشد.

    در واقع به جای آنکه گندم کامل را آرد کرده و به نانوایی بدهیم، آن را به اجزای مختلف تقسیم کرده و بعد از تحویل آرد سفید به نانوایی ها از آنها می خواهیم تا سبوس به آن اضافه کنند!

    سئوالاتی از اعضای کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان

    سئوالاتی که با مطالعه چرخه تولید نان در ذهنمان ایجاد می شود عبارتند از:

    چرا آرد گندم کامل تولید و به نانوایی ها تحویل نمی شود؟

    چه کسی یا کسانی مسئول این چرخه معیوب هستند که با سلامتی مردم بازی می کنند؟

    چرا مسئولین و کارشناسان مربوطه به سئوالات درباره آرد و نان پاسخ نمی دهند؟

    کدام سازمان مسئول فرهنگ سازی استفاده از نان گندم کامل هست؟

    البته طبق روال قبلی مطمئنم که پاسخی به سئوالاتمان از سوی استانداری و مسئولین ذیربط داده نخواهد شد، اما امیدوارم افراد فوق الذکر نه به خاطر مردم بلکه برای سلامتی خودشان هم که شده چرخه تولید نان را بازنگری و تصحیح کنند.

    در خاتمه این یادداشت نیز باید گفت مسئولین و استاندار محترم، سلامتی مردم قابل معامله- تجارت و سودجویی نیست.

  • برچسب ها :
  • نظرات کاربران در "سریال کیفیت نامطلوب نان در تبریز: سلامتی مردم قابل معامله نیست"
    Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.